KAMBO 2.0

Nog een week en dan sluit ik mijn reis in India af met een Stilte Vipassana. Het moment waarin ik alles wat ik heb geleerd kan integreren. De afgelopen 1,5 maand ben ik een behoorlijke Upgrade ondergaan. Ik heb bizar veel nieuwe dingen geleerd op het gebied van werken met energie en het energetische lichaam zelf. Om deze dingen te leren, moet je ze uiteraard eerst zelf ondergaan. Dat is het mooie van nieuwe dingen leren. Ik heb dus de afgelopen tijd veel gereinigd wat betreft mijn energetische lichaam.

Ik loop een cafétje binnen om al mijn nieuwe ervaringen op te schrijven. Ineens zie ik een poster met de titel “Kambo”. Oeh interessant en ik maak een foto van de poster, maar parkeer de optie in mijn onderbewustzijn.

Die middag ga ik bij een astroloog langs. Hij geeft een paar tips waar ik meer alert op mag zijn en hij geeft aan dat een detox goed voor mij zou zijn en met name voor mijn lever. Ook dit advies parkeer ik, maar ik weet dat dit niet een slecht idee zou zijn aangezien het Indische Food bij behoorlijk te pakken heeft. “Ja, ik loop dus echt al ruim een week met zware diarree.” – zeg ik tegen een vriendinnetje lopende wijs aan de telefoon. Op dat moment loop ik weer langs een poster. “Kambo” staat er met grote letters op.

“Ah ik loop nu gewoon weer langs zo een poster van Kambo. Misschien is het echt niet zo een slecht idee om ook weer mijn fysieke lichaam eens flink te reinigen.”- zeg ik. Op dat moment draait een man zich om en had ons hele verhaal, inclusief het uitgebreide verslag over mijn diarree, meegekregen. “Ik zou voor die detox gaan. En als aanvulling zou ik de supplementen van Liv 52 erbij slikken.” Ik schrik op. Hoe dan, een Nederlandssprekende man terwijl er hier bijna geen Nederlanders zijn. “hahah, oke u bent de doorslaggevende factor. Ik kan de signs niet meer negeren.” – antwoord ik.

Diezelfde middag stuur ik een bericht naar de contactpersoon van de Kamboposters. Het is een vrouw uit Italië, die de afgelopen jaren in de amazone van Zuid-Amerika heeft gewoond. Ze reist nu de wereld over om mensen bekend te laten maken met Kambo. Ik ben ontzettend enthousiast en in mij enthousiasme kreeg ik het zover dat twee reisvrienden met mij mee gingen doen. Ze hadden beide geen idee wat hen te wachten stond, maar ik had ze overtuigd. “Come on, it would be fun!”

Eenmaal aangekomen had de sjamaan haar guesthoust omgetoverd tot een ceremoniële plek. Ze had een fijne vibe en ze legde alles uit over het medicijn. “Who’s idea was this?” – zei één van mijn reisvrienden sarcastisch nadat steeds meer duidelijk werd wat ons te wachten stond. Ik ging stuk van het lachen, nog steeds super enthousiast en dit was kennelijk te zien, want ik mocht als eerst dit magische middel ondergaan.

We moesten twee liter van de voren opdrinken. Dat was al een hele opgave. Ze maakte drie brandwondjes in mijn arm en smeerde de Kambo in de wondjes. Ik voelde het vrijwel gelijk. Mijn hele lichaam werd heet. Ik voelde mijn hart. Ik voelde mijn aderen. Ik voelde mijn bloed. Ik voelde mijn lichaam. Mijn gezicht zwol weer op, net als de eerste keer. Voor ik het wist kotste ik al het water, wat ik een half uur daarvoor had opgedronken, weer uit. Deze reactie voelt enorm verlichtend. Geestelijke, lichamelijk en spiritueel.

“Well done, sister! I am proud of you. Let it all out. SURRENDER.” – schreeuwt de sjamaan. Ik denk dat ik nog nooit iemand zo blij heb gezien over het feit dat ik een hele emmer vol kots. Na de Kambo krijgen we Rapé toegediend. Ik ga op bed liggen en voel de reactie van Rapé en de Kambo. Het is een magisch moment. Ik voel zoveel liefde, vooral voor mijn sterke lichaam. Dit lichaam die mij overal naartoe brengt. Dit lichaam die beweegt precies zoals ik dat wil. Dit lichaam die ik veel te vaak negeer als het aangeeft gewoon een dag op de bank te willen liggen. Dit lichaam die ik zoveel jaren heb afgekraakt. “Sorry lichaam je bent prachtig!” en ik begin langzaam met mijn hand over mijn arm te aaien. “Bedankt lief lichaam!” Vanaf dat moment spreek ik met mezelf af dat ik eens stop met het bekritiseren van mijn lichaam.

Voorafgaand aan de Kambo heb ik ook een Cacaoceremonie bijgewoond.

Klik hier voor de Cacaoceremonie.