REIKI

Na een jaar zie ik hem weer, mijn Reiki guru. Vorig jaar zo een bizar mooie behandeling van hem gehad. Door zijn aanraking alleen al, brak ik. Ik had veel spanning opgebouwd die eerste keer in India. Ik had een hele enge ervaring gehad. Ik had net een Vipassana van tien dagen achter de rug. Ik had in mijn leven nog nooit zoveel dierenleed, kinderleed en natuurleed (nieuw woord, maar ook zeker een groot begrip in India) gezien. Het was verschrikkelijk. En ik? Ik ervaarde alles alleen.

Pas toen deze Reikimaster tegenover mij kwam zitten, mijn handen vastpakte, mij me in mijn ogen aankeek en zei “let is go, its to heavy” kon ik niet meer stoppen met huilen. Hij opende alles. Zijn energie ging overal dwars doorheen en ik kon eindelijk loslaten. Jezus, wat was deze reis intens voor mij geweest. Ik ging bijna naar huis, maar ik had niemand verteld dat ik naar huis kwam. Ik kon het niet. Ik kon niet doen alsof het allemaal oké is wat ik hier allemaal heb gezien. Al dat leed. Eenmaal thuis heb ik de eerste drie dagen alleen maar naar mijn plafond gestaard. Een andere vorm van plafonddienst. Ik moest echt letterlijk terugkomen in de Westerse wereld. Het voelde alsof ik in een oorlogsgebied was terechtgekomen. Het was voor mij en mijn verrekte hooggevoeligheid ‘too much’ geweest.

En toch, toch wist ik dat ik terug zou gaan. Ik heb in Rishikesh namelijk de meest getalenteerde Guru’s ontmoet. Wel heb ik tegen mezelf gezegd dat ik alleen naar Rishikesh ga en niet meer rondreizen door de rest van India. Het is gewoon simpelweg een te intens land voor mij en dat is oké.

Ik had in Nederland mijn Reiki 1 gehaald, maar het voelde niet goed. Het was een course die meer leek op snel geld verdienen dan echt met passie Reiki aan mensen leren. Ik wilde dus koste wat het kost terug naar India, naar mijn Reikimaster om van hem de kneepjes van het vak te leren.

Dus een jaar later stap ik de Reikischool weer binnen, nu met de intentie om door te leren tot mijn eigen Reikimaster certificate. En dit is geen slechte keuze geweest. Met hoeveel passie deze man mij alles heeft geleerd is onvoorstelbaar.

Zo ook de ‘gekke’ oefeningen om de chakra’s te activeren en te openen. Dit wordt gedaan door lichamelijke oefeningen gecombineerd met het hardop uitspreken van de Seeds die resoneren op een bepaalde chakra. De Seeds bestaan uit; Lam (eerste chakra), Vam (tweede chakra), Ram (derde chakra), Yam, Ham, Aum etc.

Ik krijg de opdracht om rondjes te draaien en heel hard en snel achter elkaar ‘Lam’ te schreeuwen. Ik voel dat ik draaierig word. Ik voel dat alle energie naar mijn bekken gaat. Ik draai zo snel dat ik omval en ik voel dat ik kotsmisselijk ben. “Bleh, wat een kutopdracht”- denk ik. Die dag ben ik best draaierig gebleven en ben ik maar vroeg naar bed gegaan met een aspirientje, omdat ik wist dat dit pas het begin was.

Ik voel weerstand. Ik zeg tegen mijn Reikimaster “My body doesn’t want to.” Waarop hij antwoordt – “Thats not your body, thats your mind. You have to shift your mind.”

Je raad het al, de tweede dag moest ik precies hetzelfde doen, maar dan met het woordje ‘Vam’ – oftewel the seed voor de tweede chakra. Ik voel weerstand. Ik zeg tegen mijn Reikimaster “My body doesn’t want to.” Waarop hij antwoordt – “Thats not your body, thats your mind. You have to shift your mind.”

Ai, deze kwam binnen en ik probeerde met alle macht mijn mind zover te krijgen. Ik voelde weer een extreme energie bij mijn bekken. Ik val op de grond en begon ter plekke te huilen. Ik weet niet precies wat er gebeurde maar ik voelde dat er van alles los kwam. Mijn Reikimaster begon gelijk een healing te geven met crystals gecombineerd met Reiki.

Hij zegt – “Its just a movement of the body. The movement doesn’t make you sick. Its the blocked energy that has been there for a while. The touch and the release makes you sick. First things get unpleasant before they can get pleasant again. Better than ever. Stronger than ever.”

Ik heb die hele dag wel even flink gehuild. Alsof alles eruit kwam wat zich daar de afgelopen jaren of misschien zelfs wel van kinds af aan had opgebouwd. Ik voelde een hele opluchting.

De vierde dag gingen we werken aan de hartchakra. Hij had mij al eerder healing gegeven waarin hij had aangegeven dat hij geen energie voelde bij mijn hartchakra. Mijn basischakra (eigen ik) is enorm sterk maar de hartchakra is leeg. “What happened?” “Just a broken heart, like everyone else has experienced at least once in their life.” – antwoord ik. Hij begon energetisch werk te verrichten door middel van Reiki en Crystalhealing.

Hij legde alles uit wat hij deed en ook deden we weer diverse oefeningen om de hartchakra te activeren. Ik vond het extreem lastig om mijn energie omhoog te krijgen mijn hart in. Ik kon alle chakra’s makkelijk voelen, maar mijn hart niet. Alsof er soort van kettingen omheen zaten die ervoor zorgde dat ik mijn hart niet volledig kon voorzien van alle energie. Ineens knakte er iets. Ik voelde een enorme stroom energie mijn borstkas instromen. Ik voelde letterlijk de kettingen breken.

Ik zag voor me hoe mijn hart zichzelf had losgerukt van de bedrukking, van de onderdrukking misschien zelfs wel. Ik voelde energie shiften en weer vrij stromen. Hij zei “volgende keer als je iemand ontmoet, moet je minimaal dit gevoel krijgen. Je hart moet minimaal op deze manier reageren op die persoon. Voel je dat niet, moet je er niet voor gaan. Dan doe je jezelf te kort. Je hart moet minimaal dit sprongetje hebben gemaakt, die je nu hebt ervaren. Anders is je hart weer leeg als je een nieuwe relatie aangaat en leef je met een leeg hart, waardoor het weer geblokkeerd raakt. Die tijd is geweest.

Ik heb echt nog nooit zoiets gevoeld. Nog steeds voel ik, wanneer ik inadem, de energie helemaal omhooggaan mijn hele lichaam in. Ik ben mij er nu zo van bewust geworden dat ik hier echt een behoorlijke blokkade had die nu weer vrij stroomt. Aan mij de opdracht om deze stromend te houden en geen genoegen te nemen met minder.

Dit is één vorm van werken met energie die ik heb geleerd. Daarnaast heb ik nog een yogakundalini course volbracht en heb ik ‘het doen van opstellingen’ geleerd.

 

Klik hier voor mijn ervaringen.

REIKI - Inside Out

EXPERIENCE IS THE KEY, THAT YOU CAN TEACH EVERYTHING.

AANBOD

INSIDE OUT

CONTACT