Trancereis & Krachtdier

DEEL 1

'Kennismaking met het Sjamanisme' 

‘Wat betekent het Sjamanisme?’ – is de eerste vraag die ons wordt gesteld tijdens de cursus ‘Kennismaking met het Sjamanisme’.  Een jaar geleden koppelde ik sjamanen alleen aan Ayahuasca, Paddo’s en ander vormen van plantmedicijnen. Nu – enige ervaringen en research later ben ik erachter gekomen dat het sjamanisme, evenals de spiritualiteit enorm breed is. Genoeg te ontdekken dus!

Het sjamanisme is ‘het kanaal zijn tussen de verschillende dimensies’ waarbij de sjamaan de vertegenwoordiger is van de spirits among us. Wie wil die connectie nou niet maken?!

Omdat het sjamanisme enorm breed is vond ik een cursus ‘kennismaking met’ perfect in de oren klinken. Een krachtige vrouw met een Native American - aka indianen - achtergrond vertelt ons de beginselen van het sjamanisme.

Ze vertelt over de verschillen in de Bovenwereld, Tussenwereld en de Onderwereld. In de Bovenwereld bevinden onze gidsen, engelen en overleden dierbaren zich. In de Tussenwereld bevinden zich alle entiteiten in deze dimensie en in de Onderwereld bevinden zich de energetische stukken uit je verleden, je karma en je krachtdieren.

‘Ieder mens beschikt over een persoonlijk krachtdier.’ – gaat ze verder. ‘Een krachtdier kan helpen bij het vinden van genezing, kracht en kennis. Maar voor het krachtdier jou kan bijstaan, zal je eerst verbinding moeten maken met het dier.’

Bij deze woorden zie ik de film Avatar 2009 voor mij waarbij de hoofdrolspeler de connectie maakt met zijn paard met vleugels. ‘Vet! Kom maar op met die verbinding!’ – denk ik.

‘We gaan de connectie maken met je krachtdier door middel van een Trancereis aan de hand van een drum.’ Ik kan niet wachten. De vrouw leidt mij de Trancereis in. Ik kan het niet helemaal plaatsen. Ik zie voor me hoe ik in een groot grasveld loop. Op mijn blote voeten. Ik begin te rennen en te dansen. Op een gegeven moment maak ik lenige sprongen en voor ik het weet zie ik mijzelf op handen en voeten rennen door het gras. Ik ga mega snel en ik ben super behendig. Het is leuk en het rennen gaat mij gemakkelijk af. Naast mij zie ik een wilde hond/wolf. Het dier waar ik al eens kennis mee heb gemaakt tijdens één van mijn Ayahuasca reizen.

Ineens zie ik hoe ik in een boom spring. Ik kan nog steeds niet helemaal plaatsen welk dier ik ben. Wat is dit voor een entiteit? Is het een aap? Het is wel echt mega behendig. Het is geen chimpansee. Toch is het wel de grootte van een chimpansee. Misschien zelfs nog groter. Het heeft in ieder geval een staart. Het blijft een vaag beeld die ik niet scherp krijg.

Ik kom uit mijn trancereis en vertel mijn ervaring. De sjamaan zegt – ‘Ik zag een jaguar bij je’. Mijn vriendinnetje - die samen met mij deze cursus volgt - zag ook een katachtige voor zich. ‘Als ik naar je gezicht kijk zie ik ook iets van een katachtige’ – zegt ze.

‘Wat kan de connectie met een krachtdier voor mij betekenen?’ – vraag ik. ‘Je mag van hem leren. Wat zijn de krachten die het dier bezit? Als je eenmaal je krachtdier hebt ontmoet zal het op allerlei verschillende manieren signalen afgeven. Je krachtdier kent veel methodes om zijn aanwezigheid aan jou kenbaar te maken. Je kunt hem ook zelf aanroepen voor hulp, vragen om kracht en advies in moeilijke tijden.’ – vertelt de sjamaan.

Zwaar onder de indruk zoek ik de betekenis van de jaguar op. Ik lees dat de jaguar de poortwachter is van alles wat onbekend is. Ook staat de jaguar bekend als een ‘mystieke totem’. Ik moet van binnen lachen. Mijn alterego op festivals is Amystic, omdat iemand mij ooit die naam heeft gegeven op de Nederlandse burningman. Een traditie waarbij iemand anders jou je burningsman-naam geeft. Deze naam kies je niet, maar krijg je. MYSTIC is de mijne.

De jaguar biedt lessen over het terugwinnen van je innerlijke kracht door je innerlijke kernenergie te laten ontwaken (ook wel kundalini energie genoemd). Sick! Ik ben in 2019 naar India afgereisd om daar de Kundalini Yoga course te volgen. Kundalini was weer eens op een hele rare maar duidelijke manier op mijn pad gekomen. Ik begin steeds meer te begrijpen dat ik – gedurende mijn pad – op verschillende manieren al werd gestuurd om deze connectie met mijn krachtdier te maken.

De jaguar staat symbool van leven en kracht. Het straalt moed, dapperheid, loyaliteit, kracht, vruchtbaarheid, geestelijke kracht, hechtheid, schoonheid en verjonging uit. Ik lees dat degene die de jaguar als hun krachtdier heeft; gepassioneerd, zelfverzekerd en een dieper begrip van het leven hebben. Ook omarmen zij vaak verandering, zijn geneigd creatief te zijn, zien gemakkelijker het grotere geheel en laten zich makkelijk leiden, zonder aarzeling, door hun intuïtie. Ook omarmen zij de kracht van het onbekende om de angsten los te laten.

Ik herken mijzelf in het grootste gedeelte van de beschreven omschrijving. Helemaal als ik lees dat mensen met dit geestdier over het algemeen goed kunnen communiceren, maar dat hun woorden soms de neiging hebben andere uit elkaar te snijden, te scheuren en te verscheuren. ‘Het aanleren van correcte communicatieve vaardigheden is erg belangrijk voor deze mensen.’ Ik schiet in de lach bij het lezen van deze zin, wetende dat ik dit vaak terug krijg als feedback. 'Amy, je mag wat genuanceerder en tactischer zijn in je bewoordingen.' STORY OF MY LIFE.

Wat een mooie eigenschappen en wat een uitdaging om met dit dier de connectie aan te gaan! Work in progress!

Ben je benieuwd naar de cursus 'Kennismaking met het Sjamanisme' Klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *